fbpx

Llançà – Sector sòl urbà PE2-Roses

Volen edificar una “ciutat jardí”, en un terreny forestal amb pendents superiors al 20% situat entre la carretera i el camí de ronda, a primera línea de mar, al costat del Parc Natural del Cap de Creus.

Històric

Agost 2018 – difusió a premsa mitjançant comunicat

Octubre 2018 – realització informe tècnic de la urbanització

Novembre 2018 – enviament de  l’informe tècnic a l’Ajuntament de Llançà

Desembre 2018 – enviament de l’informe a Urbanisme

Està pendent fer al·legacions quan es publiqui l’aprovació del Pla derivat

La superfície total del terreny on es vol construir és de 40.000m2. El projecte d’edificació consta de 36 parcel·les, 8 d’elles ja construïdes. Hi ha una parcel·la on s’hi poden construir fins a 7 cases plurifamiliars; en total s’aixecarien unes 40 cases unifamiliars i plurifamiliars.

El projecte està situat en una zona anomenada Rec d’en Feliu però no s’ha fet cap estudi d’inundabilitat; a més afecta la “Zona de Protección Marítimo Terrestre” ja que queda al costat del camí de ronda. Es tracta d’una zona de connexió ecològica del Parc Natural del Cap de Creus, on hi ha elements del patrimoni arquitectònic de pedra seca.

↘ Diners a recaptar

3388€

↘ Perquè ens hi oposem?

Ens hi oposem perquè és dels darrers retalls lliures d’urbanització en la costa de Llançà. És una peça encaixonada entre el mar i el Parc Natural de cap de Creus i representa una connexió ecològica del Parc, del rec de Sant Feliu. És una àrea principalment forestal amb pendents superiors al 20% que no són aptes d’urbanització.

↘ Situació actual

La tramitació del projecte està pendent de l’aprovació definitiva d’una modificació puntual del planejament del sector corresponent per poder tramitar desprès del Pla de Millora Urbana.

Des de SOS Costa Brava-Iaeden Salvem l’Empordà, s’ha enviat l’informe tècnic que mostra la incongruència que el sector sigui sòl urbà, per aquest motiu es demana la desclasificació de la urbanització.

↘ Objectiu

L’objectiu d’aquesta reivindicació és que aquesta zona quedi lliure d’urbanització, és classifiqui com a sòl no urbanitzable i les cases que hi són construïdes des dels anys 50s-60s quedin, per ara, fora d’ordenació.

Necessitem donacions per defensar jurídicament el territori!