fbpx

Cadaqués – Sa Guarda

Pretenen edificar 104 cases i un hotel en un terreny que te un mur de pedra seca de 17,6 km i on la meitat de la superfície té pendents superiors al 20%

Històric

Setembre de 2018 – Reunió de membres de l’associació Amics de Cadaqués i l’advocat que els representa amb l’Alcalde. Es presenta denúncia urbanística a l’Ajuntament on s’exposen tots els arguments que van en contra de la urbanització.

Desembre de 2018 –  L’entitat presenta a l’Ajuntament un informe elaborat per un arquitecte urbanístic, on es destaca la importància dels murs de pedra seca que, per llei, cal preservar. Es presenta també  l’informe d’un geògraf reforçant l’escrit a L’Ajuntament, demanant que no s’executin les obres.

↘ Diners a recaptar

5500€

↘ Perquè ens hi oposem?

Cadaquès ha arribat al límit de la seva capacitat de càrrega en creixement urbanístic. El sector representa un espai agrari d’alta vàlua , farcit d’elements patrimonials d’arquitectura de pedra seca. Aquesta urbanització podria afectar, a més, els elements de patrimoni natural associats al Parc Natural de cap de Creus.

Acció a la botiga Custo Barcelona

Demanem al dissenyador Custo, com a promotor de l’Hotel Custo de la urbanització de sa Guarda de Cadaqués, que aturi les corresponents obres irregulars i que reinverteixi en la conservació del patrimoni natural, cultural i paisatgístic del municipi. Veure acció

En aquest paratge hi ha entre 1000 i 1500 oliveres, 8 barraques de pastor centenàries, 55 clopers i una antiga mina d’aigua. Les obres afectarien 15 Ha de terreny. L’hotel de 50 habitacions tindria 4.000 m² i sobrepassa en 3 metres l’alçada permesa. A més, quedarien afectades tan torrenteres com recs, rieres i zones de domini públic hidràulic.

El projecte es situa a la part més alta de la població, al límit amb el Parc Natural de Cap de Creus. Tot i que hi ha la carretera que va a Port Lligat, se n’ha fet una altra exclusivament per aquesta urbanització per poder accedir a visitar la casa d’en Dalí. La carretera té 10 metres d’amplada, amb fanals de 5 metres d’alçada que provocaran contaminació lumínica a més d’un gran impacte. La urbanització que volen fer és d’habitatges de luxe construïts un al costat de l’altre sense espais entremig; les cases es plantegen possiblement amb piscines privades i els ajardinaments estan al voltant dels blocs d’habitatges. L’hotel es situaria al bell mig del terreny.

↘ Situació actual

Els promotors tenen tots els permisos donats però les obres no havien començat. S’ha fet una petició de modificació puntual del Pla. S’ha fet una petició de nul·litat del projecte davant de l’Ajuntament de Cadaqués. Després de la moratòria de la Generalitat, que inclou aquest projecte, han començat les obres furtivament. Obres d’urbanització paralitzades per l’Ajuntament; Suspensió de la llicència d’edificació i Revisió pel PDU-CB. Judici per la via del Contenciós Administratiu en curs.

Necessitem donacions per defensar jurídicament el territori!