Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /usr/home/soscostabrava.cat/web/wp-includes/post-template.php on line 284

Cadaqués – Sa Guarda

Pretenen edificar 104 cases i un hotel en un terreny que te un mur de pedra seca de 17,6 kms i en el que la meitat de la superfície te pendents superiors al 20%..

Històric

Setembre de 2018 – Reunió de membres de l’associació Amics de Cadaqués i l’advocat que els representa amb l’Alcalde. Es presenta denúncia urbanística a l’Ajuntament on s’exposen tots els arguments que van en contra de la urbanització.

Desembre de 2018 –  L’entitat presenta a l’Ajuntament un informe elaborat per un arquitecte urbanístic, on es destaca la importància dels murs de pedra seva que per llei cal preservar. Es presenta també  l’informe d’un geògraf reforçant l’escrit a L’Ajuntament, demanant que no s’executin les obres.

En aquest paratge hi ha entre 100 i 150 oliveres, 8 barraques de pastor centenàries, 55 clopers i una antiga mina d’aigua. Les obres afectarien 15 Ha de terreny. L’hotel de 50 habitacions tindria 4.000m2 de sostre i sobrepassa 3 m. en alçada  a més, i quedarien afectats tan torrenteres com recs, rieres i zones de domini públic hidràulic.

El projecte es sitúa a la part més alta de la població i en un territori que limita amb el Parc Natural de Cap de Creus. Tot i que hi ha la carretera que va a Port Lligat, s’en ha fet una altra exclusivament per aquesta urbanització per poder accedir a visitar la casa d’en Dalí. La carretera te 10 m. d’amplada, amb fanals de 5 m. que provocaran contaminació lumínica a més d’un gran impacte. La urbanització que volen fer és d’ habitatges de luxe construïts un al costat de l’altre sense espais entremig; les cases es plantegen possiblement amb piscines privades i els ajardinaments estan al voltant dels blocs d’habitatges. L’hotel se situaria al bell mig del terreny.

↘ Diners a recaptar

5500€

↘ Perquè ens hi oposem?

Cadaquès ha arribat al límit de la seva capacitat de càrrega en creixement urbanístic. El sector representa un espai agrari d’alta vàlua , farcit d’elements patrimonials d’arquitectura de pedra seca. Aquesta urbanització podria afectar, a més, els elements de patrimoni natural associats al Parc Natural de cap de Creus.

↘ Situació actual

Els promotors tenen tots els permisos donats però les obres no han començat. S’ha fet una petició de modificació puntual del Pla. S’ha fet una petició de nul·litat del projecte davant de l’Ajuntament de Cadaqués.

QUÈ POTS FER TU? Sigues #SangBrava
Si t’interessa la defensa del territori, et preocupa el nostre litoral i vols aportar el teu granet de sorra però no saps com?
Contacta amb el col·lectiu de la teva zona o amb el que més t’identifiquis
Fes un donatiu a la plataforma SOS CB (afegir el link per fer el donatiu)